Burse - Fonduri mutuale

Doar 10% din oferta Contor Group mai sunt de subscris

13.03.2008, 21:13 13

In ultima zi de derulare a ofertei publice de listare a producatorului de contoare Contor Group, subscrierile investitorilor se apropiasera spre sfrasitul zilei de ieri la 90% din totalul celor oferite la vanzare, in ciuda aprecierilor celor mai multi analisti, care considerau ca oferta nu este destul de atractiva.
Investitorii au subscris peste 27,7 milioane de titluri Contor Group, dintr-un total de 31 de milioane de actiuni emise in cadrul ofertei, a caror valoare se ridica la 10,5 milioane de lei (2,8 milioane de euro).
Subscrierile de ieri s-au ridicat la peste 545.000 de euro, reprezentand 17,1% din valoarea ofertei, potrivit datelor disponibile in sistemul Bursei.
O situatie asemanatoare s-a petrecut si in cazul ofertei Casa de Bucovina-Club de Munte derulata in luna ianuarie din acest an, care, desi nu s-a bucurat de aprecierile analistilor, a fost suprasubscrisa cu aproape 50% fata de nivelul programat.
Evolutia subscrierilor a fost una destul de atipica in cadrul ofertei Contor, valoarea subscrierilor avansand usor pe parcursul derularii acesteia, fata de celelalte oferte de pana in prezent, cand de obicei investitorii "se inghesuiau" sa subscrie in ultimele doua zile.
Oferta Contor Group este considerata a fi incheiata cu succes indiferent de nivelul de subscriere al acesteia.
Contor Group a scos la vanzare un pachet de 25% din actiunile companiei, prin care urmarea sa stranga circa 11,8 milioane de lei (3,2 milioane de euro).
Oferta este intermediata de societatea de brokeraj IFB Finwest, pretul de vanzare al unei actiuni Contor fiind de 0,38 lei.
Fondurile sunt destinate sustinerii proiectelor de investitii pentru extinderea activitatii companiei pe pietele externe.
Producatorul de contoare a inregistrat anul trecut un profit brut de 0,73 milioane de euro (un milion de dolari), cu circa 50% mai ridicat decat in 2006, potrivit reprezentantilor companiei.
Afacerile Contor Group au avansat in aceeasi perioada cu 8% in euro, la 14,1 milioane de euro (19,3 milioane de dolari), fata de nivelul de 13,1 milioane de euro (16,4 milioane de dolari) din 2006.
Pentru anul 2008, compania estimeaza un profit brut de circa un mil. euro (1,5 mil. dolari), cu 36% mai mare decat cel obtinut anul trecut, pe fondul unui avans al afacerilor cu 18%.
Planurile viitoare de extindere ale companiei vizeaza majorarea capacitatii de productie cu circa 25-30% pana la finele acestui an si dublarea acestora la nivelul anului 2010.
Oferta STK Emergent, care s-a incheiat luni, a fost subscrisa in proportie de 42,79%, valoarea sumelor atase in cadrul acesteia ridicandu-se la 21,4 milioane de lei (aproape 5,8 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO