Burse - Fonduri mutuale

Foamea de profit a dus BET in jos cu 5%

11.05.2010, 23:04 24

Bursa de la Bucuresti a revenit puternic pe minus ieri, dupa celuni indicele BET a inregistrat cea mai mare crestere din istorie,de 11,1%. BET-ul a coborat cu 5,1%, in timp ce societatilefinanciare au pierdut 3,8%. Luni principalele piete europene auinregistrat cresteri istorice pe fondul entuziasmuluiinvestitorilor cu privire la planul de salvare a monedei uniceanuntat de oficialii europeni.

"Ma asteptam ca bursa sa deschida in scadere. Era foarte clarpentru toata lumea ca vor incepe marcarile de profit. Au fostintr-adevar stiri bune venite de pe extern, dar nu intr-atat incatinvestitorii sa cumpere intreaga bursa", a declarat OctavianDragolea, directorul IFB Finwest, sucursala Bucuresti.

Si pe extern principalele piete bursiere europene si-au pierdutdin entuziasmul de luni, revenind pe scadere. Indicele paneuropeanEuro Stoxx 50 cobora spre inchidere cu 2,7% fata de referinta, iarindicele american Dow Jones deschidea cu o corectie de aproape 1%fata de cotatia de luni.

In continuare pe piata locala sunt asteptate corectii, inconditiile in care perioada de inregistrare pentru dividende s-aincheiat. "Au trecut si datele de inregistrare pentru dividend sicred ca scaderile vor continua pe plan local. Suntem la inceputulunui trend descendent", a incheiat Dragolea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO