Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea atacă Nuclearelectrica. Capitalizarea a scăzut cu 60% în patru ani din cauza boardului, deşi şefii au salarii cu 46% mai mari

Fondul Proprietatea atacă Nuclearelectrica....

Autor: Liviu Popescu

23.11.2016, 00:05 513
Fondul Proprietatea, cu 9% la Nu­clear­­­electrica, cere recrutarea unui nou con­­­siliu de administraţie la compania ener­­­getică drept urmare a pierderilor de 2 mld. lei suferite de aceasta de la listare încoace.
 
Fondul mai aduce ca argu­mente scăderea profitabilităţii cu 65% între 2013 şi 2015, lipsa proiectelor din partea celor şapte membri ai boardului, prin­tre care şi Daniela Lulache, direc­torul general al Nuclearelectrica (SNN), care să atenueze scăderea preţului acţiunilor. Iar toate aceste lucruri în timp ce sala­riile şefilor au crescut cu 46% între 2013 şi 2015, susţine FP.
 
„Considerăm că propunerea de reînnoire a mandatelor membrilor Con­si­­liului de Administraţie şi a direc­torului ge­­neral al Nuclearelectrica este inaccep­tabilă pentru acţionari, având în vedere că membrii Consiliului nu au adoptat mă­­suri de contracarare a scăderii valorii de piaţă a companiei“, afirmă Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fon­­dului Proprietatea. El cere un pro­ces de selecţie separat şi pentru funcţia de director general al Nuclearelectrica, com­panie cu 1,5 mld. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro