Burse - Fonduri mutuale

Grecii de la Stirom vor să crească producţia cu 70%

Spyridon Vamvakas, director ge­neral al Stirom

Spyridon Vamvakas, director ge­neral al Stirom

Autor: Andrei Cîrchelan

30.05.2014, 00:06 612
Producătorul de sticlă Stirom Bucureşti (STIB), controlat de grupul elen Yioula Glassworks, mizează pe o creştere de 70% a capacităţii de pro­ducţie, până la 170.000 de tone de sticlă pe an, după ce va finaliza o investiţie de 37,8 milioane de euro în două instalaţii  noi de topire a sticlei.
 
Prima instalaţie a fost deschisă ieri, fiind amplasată în estul Bucureştiului, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro. Cea de-a doua instalaţie va fi pusă în funcţiune cel târziu în martie anul viitor şi va necesita investiţii de 13 mi­lioane de euro, potrivit reprezen­tan­ţilor companiei. Întreg programul de in­ves­tiţii derulat de companie se ridică la 166,3 mil. lei (37,8 mil. euro) şi este finan­ţat în proporţie de 40% din fon­duri europene.
 
„Capacitatea de producţie anterior in­ves­tiţiei era de 100.000 de tone de sticlă, dar va creşte la 170.000 de tone de sticlă. De asemenea, introducem o nouă tehno­logie pentru producţia unui nou tip de sticle de vin“, a declarat pentru ZF Spyridon Vamvakas, director ge­neral al Stirom. De la începutul activităţii în Ro­mâ­nia, grupul Youla Glassworks a investit local în jur de 40 milioane de euro în îm­bu­nă­tăţirea tehnologiei, însă programul desfă­şurat acum este prima inves­tiţie care vizează majorarea capa­cităţii de pro­ducţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO