Burse - Fonduri mutuale

În insolvenţă Uztel a făcut profit de 2 mil. euro în trimestrul patru

În insolvenţă Uztel a făcut profit de 2 mil. euro în trimestrul patru

Autor: Adrian Cojocar

09.02.2012, 12:05 1011

Producătorul de utilaj petrolier Uztel Ploieşti (UZT) a raportat în perioada octombrie - decembrie din 2011 un profit net de 8,5 mil. lei (2 mil. euro), faţă de pierderi de 6,3 mil. lei (1,5 mil. euro) în acelaşi interval din 2010.

Afacerile companiei s-au majorat în perioada similară de 2,3 ori, de la 13,9 mil. lei la 31,8 mil. lei (7,5 mil. euro) în ultimele trei luni ale anului trecut.

Uztel a revenit anul trecut pe profit cu un câştig net de 6,5 mil. lei, reducând din pierderea de 17,6 mil. lei raportată cu un an în urmă care a determinat compania să declare insolvenţa pentru a se proteja de creditori.

La finele anului trecut creditorii au respins planul de reorganizare al Uztel iar în consecinţă instanţa a dispus începerea procedurii generale a falimentului debitorului.

Administratorul judiciar a atacat cu recurs sentinţa şi a cerut suspendarea provizorie a acesteia până la judecarea recursului.

Acţiunile companiei sunt suspendate de la tranzacţionare de mai multe luni pe fondul declanşării proceduriii de insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels