Burse - Fonduri mutuale

Investica a primit unda verde pentru fondul de actiuni

10.08.2007, 19:47 11

Investica, societatea de administrare a fondului inchis de investitii Infinity, va incepe distributia fondului deschis de investitii Altius cu plasamente in actiunile lichide de pe Bursa, dupa ce fondul a fost autorizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) la inceputul acestei saptamani.
"Drept obiectiv pentru primele luni de functionare ale fondului Altius ne propunem sa atingem active de aproximativ 2 milioane de lei de la cateva sute de investitori", spune Leonard Visan, directorul general al societatii de administrare Investica.
Depozitarul fondului deschis de investitii Altius este Banca Comerciala Romana, distributia unitatilor de fond urmand a fi facuta la sediul societatii de administrare.
Activa in prezent doar pe piata fondurilor inchise de investitii si a portofoliilor individuale, societatea Investica Asset Management a anuntat la inceputul lunii iunie ca va lansa o familie de trei fonduri de investitii. Primul din acest grup este fondul deschis de actiuni Altius. Celelalte doua fonduri de investitii programate de societatea Investica sunt fondul de investitii Fortius cu plasamentete diversificate si fondul de fonduri va purta numele de Citius.
Fondul deschis de investitii Altius este al doilea fond de investitii lansat anul acesta, societatea de administrare KD Investements lansand in luna ianuarie fondul cu plasamente diversificate KD Optimus.
Raportat la anul trecut, industria fondurilor de investitii a fost mai saraca in noutati anul acesta. Daca anul trecut au fost lansate cel putin opt fonduri de investitii pana in luna august, in 2007 au aparut doar doua fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels