Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de la bursele europene sunt optimişti vineri: De la Londra, la Frankfurt la Bucureşti şi chiar la Milano, indicii bursieri principal sunt pe plus chiar şi de 4,5%

Investitorii de la bursele europene sunt optimişti...

Autor: Liviu Popescu

13.03.2020, 10:47 236

Şedinţa de tranzacţionare de vineri a început într-o notă optimistă, reflectată de creşteri pe linie ale principalilor indici bursieri de la Londra (3%), Germania (2%), Paris (2,6%), Milano (4,5%) şi Bucureşti (2,2%), arată datele agreagate de ZF.

Astfel este vorba de o revenire de la şedinţa de joi, când bursele au înregistrat printre cele mai slabe şedinţe de tranzacţionare din istorie, şi având în vedere că pe calendarul economic nu sunt date majore pentru astăzi, care să aibă potenţialul de a mişca indicii, sesiunea de tranzacţionare ar putea fi influenţată de fluxurile de ştiri cu privire la coronavirus.

Spania, Marea Britanie şi Italia au impus restricţii pentru vânzarea anumitor acţiuni, respectiv au interzis short-selling, ceea ce ar putea reduce anumite presiuni de pe burse, iar acest lucru s-a putut observa şi în creşterile indicilor bursieri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO