Burse - Fonduri mutuale

Listări pe bandă rulantă la Varşovia: Bursa poloneză are o nouă companie în fiecare zi

Autor: Roxana Pricop

27.04.2011, 12:25 83

Un număr de 78 de companii s-aulistat pe pieţele operate de Bursa Valori din Varşovia de laînceputul anului, dintre care 14 s-au listat pe piaţa principală,51 pe sistemul alternativ de tranzacţionare NewConnect iar 13 şi-aulistat obligaţiunile pe piaţa Catalyst, arată un comunicat emis deoperatorul bursier din Polonia.

Din punct de vedere statistic, înfiecare zi lucrătoare din an o companie privată a devenit publicăprin listarea la una din pieţele operate de Bursa dinVarşovia.

Joi, 21 aprilie, operatorulbursier a înregistrat trei listări în aceeaşi zi: compania deservicii Benefit System pe piaţa principală, magazinul online decomponente şi accesorii auto Rajdy 4x4 pe sistemul NewConnect întimp ce banca Baltic Co-operative şi-a listat obligaţiunile pepiaţa Catalyst.

La începutul lunii mai, pe Bursade la Varşovia sunt aşteptate să se listeze două companii dinUcraina - Industrial Milk Company şi KSG Agro şi prima companieslovenă - Nova BM.

Pe Bursa din Varşovia setranzacţionează un număr de 407 companii cu o capitalizare totalăde 218 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO