Burse - Fonduri mutuale

Mandatul listării Hidroelectrica a fost prelungit cu un an

Remus Borza

Remus Borza

Autor: Radu Bostan

10.02.2015, 00:05 852
Hidroelectrica ar putea ieşi din a doua insolvenţă cel mai devreme în toamnă, deoarece litigiile deschise de foştii clienţi împotriva primei insolvenţe pro­gre­sează greu. În consecinţă, listarea la bursă va mai întârzia, într-un scenariu op­timist, până în primăvara anului 2016.
 
„Hidroelectrica ar trebui să iasă din insolvenţă anul acesta, dar nu cred că mai devreme de toamnă. Din acel mo­ment mai durează încă şase luni ela­borarea întregii docu­men­taţii şi parcur­gerea procedurii (de listare - n. red.)“, a spus Remus Borza, avocatul care con­duce firma Euro Insol, ad­mi­nis­tra­to­rul judiciar al producătorului de energie.
 
Declaraţia marchează o schimbare de ton a lui Borza, care până recent era optimist cu privire la o listare în 2015 a celei mai mari companii energetice de stat rămasă în afara bursei.
 
În urmă cu două luni, într-o conferinţă de presă la Budapesta, ocazionată de debutul producătorului de energie pe piaţa ungară, ad­mi­nis­tratorul insista că Hidro­electrica va ieşi din insolvenţă în iunie sau iulie 2015 şi va ajunge pe bursă în tri­mes­trul al patrulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO