Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Finanţelor lansează săptămâna viitoare o nouă emisiune de titluri de stat pentru persoanele fizice. Va fi organizată şi o tombolă

Ministerul Finanţelor lansează săptămâna viitoare o...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

23.11.2018, 16:24 1219

Ministerul Finanţelor va lansa săptămâna viitoare o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie, pe doi ani, cu o dobândă de 4,5%, iar pentru atragerea investitorilor va fi organizată şi o tombolă, a declarat vineri, la Guvern, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici. 

La şedinţa de Guvern de vineri a fost aprobată o Hotărâre de Guvern de modificare a mecanismului de lansare de titluri de stat pentru populaţie, a precizat Teodorovici, pentru a permite organziarea tombolei.

„De săptămâna viitoare, de luni, se pot achiziţiona din nou, de către populaţie, astfel de titluri de stat. Este a treia emisiune pe care o lansăm, prima a fost pe 5 ani, a doua pe 3 ani şi aceasta va fi pe 2 ani de zile, cu o dobândă atractivă de 4,5%, cu o maturitate la doi ani. Un element de noutate, va fi organizată o tombolă, pentru a încuraja şi a stimula posibilii investitori persoane fizice, o tombola care să aibă loc nu la scadenţa acestei emisiuni de titluri de stat, ci după ce se finalizează subscrierea de către populaţie. O tombolă prin care să se plătească un bonus de dobândă de 5.000 de lei, pentru 1.000 de persoane care au investiti un minim de 500 de lei investiţi în titluri de stat”, a spus Teodorovici.

Tombola va fi organziată în cursul lunii decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO