Burse - Fonduri mutuale

Nicu Grigoraş, Intercapital: Pentru 2017 mizez pe acţiunile companiilor din eşalonul secund al bursei

Nicu Grigoraş, director de tran­zac­ţionare la Intercapital

Nicu Grigoraş, director de tran­zac­ţionare la Intercapital

Autor: Liviu Popescu

12.01.2017, 00:05 1175

Nicu Grigoraş, director de tran­zac­ţionare la Intercapital, spune că pentru anul 2017 mizează pe com­pa­niile din eşalonul doi al bursei care încă au evaluări extrem de scăzute, dar şi pe emitenţii din sectorul ener­getic, în special pe OMV Petrom şi Rom­gaz.

„În contextul în care listarea Hidro­electrica se va realiza, Fondul Pro­prietatea poate să aibă un an foarte bun, iar dacă legislaţia locală va fi aliniată cu cea externă (una din condiţiile nece­sare upgrade-ului la sta­tutul de piaţă emer­gentă) SIF-urile pot avea un an foarte bun“, a spus Gri­goraş pentru ZF. Băncile şi com­pa­niile din zona de utilităţi ar putea să aducă inves­titorilor randa­mente sub media pieţei, adaugă el. Eşalonul doi se referă la com­panii de talie medie, cum ar fi Tur­bo­mecanica, Electro­ar­geş sau Vran­cart, care în 2016 au fost pe po­diumul câştigurilor aduse inves­ti­to­rilor, de 185%, 113%, respectiv 64%.

Hidroelectrica, cea mai valoroasă com­panie din România, este evaluată de ZF la 3 mld. euro în Top 100 cele mai valoroase companii, realizat în parteneriat cu BT Capital Partners. Un procent de 20% din capitalul so­cial al companiei este deţinut de FP, cu o valoare a ac­ti­vului net de 730 mil. euro. Hidro­elec­trica, care a ieşit din insolvenţă în vara anului 2016, este aşteptată în 2017 pe bursa de la Bucureşti, iar listarea ei este decisivă pentru sta­tutul de piaţă emer­gentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO