Burse - Fonduri mutuale

Olimp Estival vinde hotelul Neptun

19.02.2007, 18:08 18

Actionarii companiei hoteliere Olimp Estival din Neptun au aprobat in Adunarea Generala de la sfarsitul saptamanii trecute scoaterea la vanzare a hotelului Neptun din Olimp, ce se va face prin licitatie deschisa cu strigare de la un pret de pornire de 7 milioane de euro, fara TVA, potrivit comunicatului emis de reprezentantii societatii.
Banii astfel obtinuti vor fi folositi atat pentru plata datoriilor societatii, cat si pentru investitii in celelalte active ale companiei, hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic.
Vanzarea hotelului Olimp a fost hotarata pentru salvarea de la faliment a societatii, in masura in care celelalte propuneri aduse de actionarii minoritari, in speta SIF Transilvania, nu s-au concretizat.
Vanzarea hotelului nu va afecta capitalul social al companiei, se precizeaza in comunicat.
Conducerea Olimp Estival propusese actionarilor majorarea capitalului cu o suma care sa acopere intergral datoriile, respectiv resursele de finantare a unui program de investitii necesare asigurarii bazei tehnico-materiale a companiei, masura ce a fost amanata pentru o noua intrunire a actionarilor, la propunerea reprezentantilor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Olimp Estival este controlata de AVAS, cu o participatie de 54% din companie, pachet preluat anul trecut din portofoliul Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, un alt actionar important fiind SIF Transilvania, care detine aproape 40% din actiuni.
Actiunile Olimp Estival sunt cotate pe piata RASDAQ, ultimul pret la care acestea s-au tranzactionat fiind de 0,3 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 2,86 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO