Burse - Fonduri mutuale

Regele uleiului i-a vândut acţiunile lui Cătălin Chelu

Regele uleiului i-a vândut acţiunile lui Cătălin Chelu

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

18.07.2011, 00:07 1922

Vasile Leu, care a condus timp de 20 de ani produ­că­torul deuleiuri vegetale Argus Constanţa (simbol bur­sier UARG), şi-avândut recent participaţia de 11,3% pe care o deţinea în companiecătre Cătălin Chelu, pentru care a încasat 3 mil. euro.

Chelu, care a fost arestat anul trecut şi este anchetat pentrucă ar fi încercat să-l mituiască pe secretarul de stat dinMinisterul de Interne Valentin Fătuloiu, îşi conti­nuă seria deachiziţii de pe bursă, trecându-şi în por­tofoliu o participaţie de33% din acţiunile Argus Con­stanţa (UARG) pentru care a plătitpeste 38 mil. lei (8,9 mil. euro). El a cumpărat numai anul acestacinci companii de pe bursă.

Vasile Leu este unul dintre puţinii manageri care au stat timpde 20 de ani la conducerea unei companii de top din Ro­mânia."Deocamdată o să ţin banii la bancă. Dacă apa­re vreo oportunitatede afaceri ne vom gândi şi la acest lu­cru", a declarat Vasile Leu,preşedintele Argus Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO