Burse - Fonduri mutuale

Sinteza Oradea are nevoie de 9,2 mil. euro pentru investiţii

Autor: Andrei Chirileasa

20.09.2010, 23:52 55

Firma cu activităţi în industria chimică Sinteza Oradea (STZ) vamajora limita de finanţare pentru investiţii la 9,2 mil. euro, iarcea pentru capitalul de lucru la 1,5 mil. euro. Investiţiile vor fifinanţate prin credite bancare şi accesarea de fondurieuropene.

Operaţiunile au fost aprobate vineri de acţionari. Compania anunţaîn raportul anual pe 2009 că intenţionează să investească încreşterea capacităţilor de producţie pentru acid benzoic, un produsutilizat în industria cauciucului şi la producţia vopselelor.Sinteza produce substanţe chimice utilizate la producţiamedicamentelor, dar şi pesticide, insecticide, vopsele,îngrăşăminte, aracet, lacuri şi coloranţi.

Cifra de afaceri a firmei a scăzut în primul semestru cu 7,6%, la5,28 mil. lei, iar profitul brut s-a redus de la 300.200 de lei la245.000 de lei. Sinteza este controlată de firma Porto Petrol SRLTimişoara, care are 51,83% din titluri. Firma Porto Petrol estedeţinută de patru persoane fizice. Cea mai recentă tranzacţie cuacţiunile Sinteza a fost realizată pe 30 august, la preţul de 0,29lei. Compania are o capitalizare de 19,1 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels