Burse - Fonduri mutuale

Societatea de brokeraj Wood & Co devine market maker pentru Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar listat la BVB

Societatea de brokeraj Wood & Co devine market maker...

Autor: Eduard Ivanovici

22.12.2022, 10:32 241

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), una dintre primele companii listate la Bursa de Valori Bucureşti şi primul dezvoltator imobiliar listat pe Piaţa Reglementată, beneficiază din 3 decembrie de servicii de market making ale emitentului oferite de societatea de brokeraj Wood & Company Financial Services, potrivit unui comunicat de presă.

Pe 22 decembrie 2022, capitalizarea companiei era de 858,7 milioane de lei, după un declin de 27,4% al acţiunilor de la începutul anului, tranzacţiile ajungând la 54,7 milioane de lei.

IMP este a treia acţiune a unui emitent listat la BVB pentru care Wood & Company oferă servicii de market maker al emitentului. Numărul total de instrumente financiare listate pe Piaţa Reglementată a Bursei care beneficiază de servicii de susţinere a lichidităţii ajunge astfel la 18.

„Sperăm că proiectul nostru comun va face acţiunile Impact mai atractive pentru toţi participanţii de pe piaţă şi că vom observa în curând o creştere a volumelor tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti”, spune Josef Kohout, head of trading Praga, Wood & Company.

Impact a avut un profit de 15 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, de la 7,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2021. Cifra de afaceri – veniturile realizate din vânzarea proprietăţilor imobiliare – a urcat cu 43% la 156,3 milioane de lei, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO