Burse - Fonduri mutuale

Stirom Bucureşti plăteşte un dividend suplimentar de 1,17 lei obţinut din transferul a 19 mil. lei

Stirom Bucureşti plăteşte un dividend suplimentar de...

Autor: Liviu Popescu

18.10.2016, 00:05 399
Producătorul de articole din sticlă Stirom Bucureşti (STIB), cu 282 mil. lei capitalizare, a eliberat rezerve din contul de reinvestire profit, aproximativ 19 milioane, şi a decis ca banii să meargă către acţionari prin plata de dividende. Unitar, valoarea unui dividend brut va fi de 1,17 lei. Acţio­narii s-au întâlnit ieri şi am aprobat transferul acestor rezerve şi 8 noiembrie ca data plăţii.
 
Pentru profitul pe anul 2015 compania a plătit dividende de 0,94 lei. Astfel că randamentul pe toată distribuţia, de 2,11 lei, este de aproximativ 12%, fiind dis­tri­buit acţionarilor în acelaşi an. Vor be­ne­ficia de dividen­dele suplimentare ac­ţio­narii înscrişi în re­gistrele com­pa­niei la 2 noiembrie 2016. De la în­ce­pu­tul anului au fost efec­tuate aproximativ 1.680 de tran­zacţii cu acţiuni STIB în valoare de 1,6 mil. lei. Compania este lis­tată pe sis­temul principal de tran­zac­ţio­nare al BVB. În ultima săptămână, acţiunile com­paniei au crescut cu 48%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO