Burse - Fonduri mutuale

Tabelul complet al evoluţiei celor 20 de acţiuni din indice. Acţiunile Sphera (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) şi cele ale Aquila s-au apreciat cu câte 30% în primele patru luni din 2024, cele mai performante din prima ligă bursieră de la Bucureşti. Indicele BET, plus 11%

Tabelul complet al evoluţiei celor 20 de acţiuni din...

Autor: Liviu Popescu

05.05.2024, 10:02 2079

♦ Marile companii listate la Bursa de Valori au câştigat 19 mld. lei în capitalizare în primele patru luni din 2024 ♦ Acţiunile Sphera şi Aquila – cele mai performante cu aprecieri de 30% fiecare ♦ Doar cinci acţiuni din 20 sunt pe minus de la începutul anului.

Cele 20 de companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET, fiind cele mai tranzacţionate de investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti pe o listă care include nume precum Hidroelectrica, OMV Petrom, Banca Transilvania, Romgaz, au câştigat 19 miliarde lei în capitalizare în primele patru luni din 2024 şi au ajuns la o evaluare cumulată de 208 miliarde de lei, arată calculele realizate de Ziarul Financiar.

Indicele a urcat cu 11% în această perioadă în care a atins maxime istorice pe fondul rezultatelor financiare anunţate de companii, în multe cazuri peste aşteptările investitorilor şi care s-au reflectat în maxime istorice pentru blue chip-uri precum Banca Transilvania, Petrom, potrivit datelor BVB. BET a închis luna aprilie la 17.060 de puncte.

Din cele 20 de acţiuni din BET, 15 înregistrează creşteri de la începutul anului cuprinse între 0,2% pentru Transgaz (TGN), Nuclearelectrica (TGN), la 5,2% pentru Hidroelectrica (H2O), 17% Banca Transilvania (TLV), 20% OMV Petrom (SNP) şi până la 30% pentru Sphera (SFG), Aquila (AQ).

Sphera Franchise Group (SFG), administratorul în sistem de franciză pentru KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, s-a apreciat puternic de la începutul acestui an la Bursa de Valori Bucureşti în contextul revenirii consumului după o perioadă în care restricţile COVID i-au ţinut în case pe români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO