Burse - Fonduri mutuale

Teraplasat Bistriţa şi-a multiplicat de 2,5 ori profitul în 2015 la 41 milioane de lei.

Dorel Goia, preşedintele consiliului de ad­mi­nis­tra­ţie al Teraplast

Dorel Goia, preşedintele consiliului de ad­mi­nis­tra­ţie al Teraplast

Autor: Roxana Rosu

17.02.2016, 00:05 559
Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de ma­te­riale pentru piaţa construcţiilor şi a instalaţiilor, a încheiat 2015 cu afaceri în creştere cu 19,5% şi un profit net de 40,7 mil. lei, de 2,5 ori mai mare decât nivelul din 2014, potrivit raportului financiar preliminar publicat la BVB.
 
„Rezultatul din 2015 se înca­drează în ţintele bu­ge­ta­te, chiar dacă am avut un context economic destul de vo­latil. Ne-am confruntat cu creşteri accelerate ale preţului prin­­cipalelor materii prime, pre­cum şi cu disponibilitatea re­dusă a acestora, am avut clienţi care şi-au cerut in­sol­venţa şi au fost destule situaţii în care performanţele fi­nan­ciare ale potenţialilor clienţi nu ne-au permis să le acor­dăm credit comercial, conform politicii noastre de credit, situaţii în care am preferat să pierdem vânzări decât să ne asumăm riscuri exagerate de neîncasare“, a spus Dorel Goia, preşedintele consiliului de ad­mi­nis­tra­ţie al Teraplast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO