Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica Bucureşti a răscumpărat 2,6 milioane de acţiuni

Turbomecanica Bucureşti a răscumpărat 2,6 milioane de...

Autor: Ştefan Deleanu

05.04.2016, 00:03 1207

Producătorul de componente pentru aeronave Turbomecanica (TBM) a răscumpărat 2,6 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 0,7% din capitalul social, tranzacţii pentru care a alocat 169.000 mil. lei.

Compania a demarat pe 7 martie un program de răscumpărări de acţiuni prin care îşi propune să răscumpere până la 36,9 milioane de acţiuni, adică 10% din capitalul social. BRD este brokerul care interme­diază tran­zac­ţiile de răs­cum­părare.

De la începerea pro­gramului de răscum­părări până în prezent, acţiunile TBM s-au apreciat cu circa 15% până la o cotaţie de 0,0622 lei/unitate.

Scopul răscum­părărilor este imple­mentarea unui sistem de bonusare şi de fidelizare a angajaţilor pe o perioadă de cel puţin trei ani.

Cel mai mare acţionar al companiei este Radu Viehmann, directorul general, cu o deţinere de circa 26% din capital. Dana Maria Ciorapciu deţine 15%.

O companie poate răscumpăra maximum 25% din volumul zilnic de acţiuni tranzacţionat, însă în anumite condiţii legea permite majorarea pla­fonului.

Turbomecanica a majorat plafonul zilnic de achiziţii la peste 25% din rulajul total, fără însă a depăşi 50%. Decizia de a majora numărul de titluri răscum­părate vine pe fondul mediei zilnice foarte mici din ultimele 20 de zile. Şi producătorul de pro­filuri din PVC Tera­plast Bistriţa (TRP) a decis recent majorarea pla­fonului maxim de acţiuni pro­prii ce pot fi răscum­părate din piaţă.

Turbomecanica a înregistrat un profit net de 3,6 milioane de lei anul trecut, faţă de pierderi de 3,5 mi­lioane de lei.

Revenirea pe pro­fit s-a datorat comenzilor în creştere de la IAR Ghimbav şi Ministerul Apărării. Afacerile companiei au avansat cu 30%, până la 69,6 milioane de lei. Mare parte din cifra de afaceri a companiei provine din comenzile de pe piaţa locală.

Titlurile TBM au înregistrat o creştere a preţului de 121,13% în ultimele 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO