Burse - Fonduri mutuale

Un ETF al unui broker a bătut fondurile de acţiuni în ultimii trei ani cu un randament de 40%

 Un ETF al unui broker a bătut fondurile de acţiuni în...

Autor: Liviu Popescu

19.09.2018, 00:07 2121

Fondurile locale de acţiuni au livrat investitorilor randamente chiar şi de 40% din august 2015 până în august 2018 în contextul în care în această perioadă de timp piaţa de capital a atins maximul postcriză, evoluţie susţinută şi de profitabilitatea îmbunătăţită a unor emitenţi, potrivit celor mai recente date publicate de Asociaţia Administratorilor Fondurilor din România (AAF). Spre comparaţie indicele principal BET a urcat cu 18%.

Cel mai ridicat randament în ultimele 36 de luni al unui fond local de acţiuni este livrat de ETF (exchange traded fund) pe indicele BET administrat de societatea de brokeraj Tradeville.

”Faptul că ETF BET Tradeville întrece randamentele din ultimii trei ani ale altor fonduri de acţiuni confirmă studiile făcute în SUA a căror concluzie a fost că o abordare pasivă este optimă în ceea ce priveşte administrarea fondurilor mutuale de acţiuni”, spune Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville.

Bursa de la Bucureşti a primit „marfă” nouă în ultimii trei ani, atât prin listările unor companii private care au deschis noi sectore pentru tranzacţionare, ceea ce a permis administratorilor de fonduri mutuale să-şi diversifice portofoliile, cât şi prin emisiuni de obligaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO