Burse - Fonduri mutuale

UPET Târgovişte contractează Colliers şi Jones Lang LaSalle pentru găsirea unor potenţiali cumpărători pentru fabrica pe care o deţine. Compania analizează posibilitatea relocării

UPET Târgovişte contractează Colliers şi Jones Lang...

Autor: Roxana Rosu

24.08.2021, 10:37 377

Producătorul de echipamente pentru industria petrolieră UPET Targoviste a încheiat un contract de intermediere cu fimele Colliers şi Jones Lang LaSalle, în vederea identificării unor potenţiali cumpărători pentru fabrica pe care o deţine, analizând posibilitatea relocării producţiei.

”În prezent, managementul UPET intenţionează să valorifice şi alte imobile din patrimoniul societăţii, beneficiind de poziţia privilegiată pe care platforma o are în oraş, fiind luată în considerare chiar o potenţială relocare a fabricii într-o zonă industrială”, se arată în raportul semestrial publicat la BVB.

 Compania a înregistrat în primele şase luni o cifră de afaceri de 1,95 milioane lei, faţă de 5 milioane lei în S1 2020, şi şi-a redus puternic pierderile, de la 39 milioane lei în primul semetru de anul trecut la 1,8 milioane lei în acest an.

Pentru valorificarea potenţialului de absorbţie al pieţei de desfacere, managementul companiei îşi propune dezvoltarea de noi produse şi extinderea portofoliului de clienţi ca principale obiective strategice pentru următorii ani.

Potrivit raportului, reducerea numărului de angajaţi coroborată cu măsura şomajului tehnic antrenează o diminuare a cheltuielilor privind angajaţii cu 1,8 milioane lei, respectiv cu 90% la sfârşitul perioadei de raportare comparativ cu aceeaşi perioadă anului 2020.

În primul semestru al anului, piaţa internă a reprezentat 79,5% din cifra de afaceri, iar vânzările la extern au avut o pondere de 20,5%, sub procentul realizat în aceeaşi perioadă a anului precedent, unde 51,68% din cifra de afaceri reprezenta piaţa externă, iar 48,32% - piaţa internă.

UPET este deţinută de compania Machine Building Concept Bucureşti, cu 75% din capitalul social.

Compania are o capitalizare de 11,9 milioane lei, iar de la începutul anului acţiunile s-au apreciat cu 38% la BVB, pe un rulaj de 112.930 lei.
 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO