Burse - Fonduri mutuale

​Wirecard, o nouă prăbuşire la bursa germană. În doar două zile, preţul unei acţiuni a companiei la care era acţionar şi NN Pensii a scăzut de cinci ori, la 21 de euro. Şeful Wirecard demisionează

​Wirecard, o nouă prăbuşire la bursa germană. În...

Autor: Liviu Popescu

19.06.2020, 14:19 4644

Acţiunile procesatorului german de plăţi Wirecard înregistrează o nouă prăbuşire la Bursa de la Frankfurt după ce două bănci din Asia, care ar fi trebuit să deţină cele 1,9 miliarde de euro de numerar lipsă din bilanţul Wirecard, au negat existenţa oricărei relaţii de business cu compania din Munchen. Marcus Braun, CEO-ul Wirecard, a demisionat.

La ora redactării acestei ştiri, Wirecard se prăbuşeşte cu 40% la Frankfurt. Ieri s-a prăbuşit cu 62%.

Wirecard, companie cu un birou şi în România, se află astfel în faţa unei crize de numerar, scrie agenţia americană de ştiri Bloomberg.

NN Pensii, care în raportul pe 2019 arăta că avea o investiţie de 130 de milioane lei la Wirecard, a transmis ieri, la solicitarea ZF, că a vândut acţiunile la Wirecard. NN Pensii nu a răspuns când a avut loc vânzarea.

Wirecard este în centrul unora dintre cele mai mari scandaluri din ultimii ani, după ancheta ziariştilor de la Financial Times din octombrie 2019, iar ulterior, dupa auditul KPMG, care nu a reuşit să combată acuzaţiile ziariştilor britanici, ci mai mult a ridicat semne de întrebare cu privire la transparenţa acestei companii.

Bloomberg notează că vânzări agresive se înregistrează şi pe obligaţiunile Wirecard, întrucât emisiunea de obligaţiuni de 500 de milioane euro are scadenţa în 2024. În septembrie 2018, atunci când Wirecard a intrat in structura indicelui DAX, avea o capitalizare de 24,6 miliarde de euro, pentru ca acum valoarea de piaţă să fie de 2,4 milioane de euro, fiind vorba de o scădere de 10 ori în mai puţin de 2 ani.

Prăbuşirea Wirecard trimite unde de şoc în sectorul bancar german, în contextul în care, de exemplu, Commerzbank, o bancă germană despre care presa internaţională scrie că are o relaţie de business cu Wirecard, a scăzut joi cu 7%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO