Business Construct

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

HARTA CELOR MAI MARI FABRICI DE MATERIALE DE CONSTRUCTII

Radiografia pietelor din constructii:

20 UTILAJE
"Mamutii" cresc datorita proiectelor de infrastructura

Piata de utilaje de constructii a reusit sa creasca substantial anul trecut fata de 2010, fiind impulsionata in special de reluarea proiectelor de infrastructura.

24 INVELITORI
Traiesc din renovari, sub povara unei piete a locuintelor inghetata

Piata locala de invelitori s-a pastrat anul trecut la un nivel similar celui din 2010 in conditiile in care renovarile si mai putin constructiile noi continua sa fie principalul motor de sustinere al sistemelor de acoperisuri.

26 ASCENSOARE
Piata sta pe loc, desi 70% din stoc are peste 20 de ani

Piata de ascensoare, scari, trotuare rulante si platforme a stagnat anul trecut la nivelul din 2010, situatie care s-ar putea mentine si in acest an.

28 PREFABRICATE
Minusul la cladiri, compensat cu drumuri si cai ferate

Pe o piata a constructiilor in revenire usoara, dar in continuare vulnerabila la capriciile crizei, vanzarile de prefabricate au avut o evolutie pozitiva in 2011.

30 POLISTIREN
Asteapta marea "schimbare la fata" a blocurilor

Piata locala de polistiren nu a inregistrat anul trecut cresteri spectaculoase, estimarile jucatorilor din piata aratand ca a stagnat.

32 VAR
Ii ajuta si siderurgia

Folosit in constructii, dar si in alte industrii, varul a inregistrat anul trecut o evolutie asemanatoare celei din 2010, spune Nicolae Dusu, presedintele Celco.

42 REAL ESTATE
"Care criza in imobiliare?"

Cu lichiditati de circa 70 mil. euro in conturi si un portofoliu de 20 de proiecte in analiza pentru posibile achizitii, sud-africanul Martin Slabbert, CEO-ul fondului de investitii NEPI, raspunde relaxat la intrebarea "cand va trece criza din imobiliare?". "Care criza?"

48 FOTOREPORTAJ
Centura Capitalei: intre autostrada si drum de tara

Un tronson in zona de nord, cu o lungime de 20 de kilometri, lasa senzatia ca centura Bucurestiului este o sosea din cadrul unei capitale europene. Ceilalti peste 50 de kilometri amintesc insa pe alocuri de drumurile de tara - inguste, prafuite si denivelate.

52 INTERVIU
Andrei Dumitrescu, Henkel: Am iesit din jocul preturilor

Henkel Romania spera sa creasca vanzarile diviziei de adezivi cu 5-7% anul acesta, dupa ce si anul trecut businessul nemtilor pe acest segment a inregistrat un avans de circa 7%. Majorarea preturilor are rolul ei in aceasta evolutie.

56 MOBILIER
Afaceri cu piese "la comanda"

Imaginea clasica a micului atelier in care cativa mesteri fabrica scaune si alte piese de mobilier pe comanda cu unelte traditionale este istorie. Acum "mesterii" sunt cei care lucreaza la calculatoare si pe baza unor schite 3D "scot mobila din calculatoare" si din fabricute semiautomate.

60 EXTERN
Hotelurile din Est, mai ospitaliere cu investitorii

Dupa o reducere drastica timp de doi ani a investitiilor si a tranzactiilor pe piata hoteliera din Europa Centrala si de Est, ca urmare a scaderii cu doua cifre a ratelor de ocupare si a tarifelor medii, activitatea pe aceasta piata incepe sa dea semne de revenire.

64 JURIDIC
O noua abordare contractuala a proiectelor de construire

Parcursul ultimilor patru ani a reprezentat pentru sectorul constructiilor o batalie stransa intre cerintele pietei, neajunsurile ei si iscusinta fiecaruia dintre antreprenori.




Comanda acum PDF-ul Business Construct (nr 50, numar iulie - august 2012)



AFACERI DE LA ZERO