Business Construct

Aeroportul Băneasa, cel mai vechi din România, ar putea reveni pe lista de priorităţi a Transporturilor. Masterplanul îl pune pe "lista de intervenţii"

Aeroportul Băneasa, cel mai vechi din România, ar putea...

Autor: Andreea Neferu

10.02.2015, 12:16 1775

Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa), cel mai vechi din România, situat la doar 9 kilometri de centrul Bucureştiului şi inaugurat în 1920, a fost inclus "pe lista de intervenţii" în varianta actualizată a masterplanului general de transport, care stabileşte ce proiecte va construi România în domeniul infrastructurii de transport până în 2030.

Ministerul Transporturilor nu a precizat până la ora publicării acestei ştiri ce înseamnă plasarea aeroportului Băneasa pe această "listă de intervenţii".

Aeroportul a funcţionat pana în 2012 ca hub pentru avioanele low-cost care decolau sau aterizau din Capitală, iar ulterior, după ce aceste zboruri au fost mutate pe aeroportul Otopeni, Băneasa a devenit un aeroport ce deserveşte curse private.

În total, infrastructura aeroportuară va atrage investiţii de 588 de milioane de euro în 14 aeroporturi până în 2030.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO