Business Construct

Avocaţi: Investitorii israelieni au ieşit din expectativă şi caută active imobiliare

Spre sfârşitul anului trecut, Firon Bar-Nir a câştigat, alături de alte case de avocatură, contracte de reprezentare juridică a Primăriei Municipiului Bucureşti şi Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti. Aceste contracte-cadru, valabile patru ani, au adus firmei până în prezent  aproximativ 70 de litigii, majoritatea speţe în care autorităţile sunt în defensivă, potrivit avocatelor.

Spre sfârşitul anului trecut, Firon Bar-Nir a câştigat, alături de alte case de avocatură, contracte de reprezentare juridică a Primăriei Municipiului Bucureşti şi Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti. Aceste contracte-cadru, valabile patru ani, au adus firmei până în prezent aproximativ 70 de litigii, majoritatea speţe în care autorităţile sunt în defensivă, potrivit avocatelor.

Autor: Andrei Cîrchelan

07.04.2014, 00:05 521
Investitorii israelieni au început să îşi recapete interesul în piaţa românească, după o perioadă de expectativă, iar resursele naturale şi proiectele imobiliare sunt principalele ţinte pentru aceştia, potrivit Alinei Moldovan, partener al firmei de avocatură Firon Bar-Nir, societate în cadrul căreia aproximativ 70% din încasări vin de la clienţi israelieni.
 
„Prima parte a anului trecut, până în luna iunie, am stagnat. N-a fost nicio diferenţă faţă de anul 2012. Din iulie 2013 am început să simţim o creştere a activităţii“, a declarat Moldovan, adăugând că investitorii sunt interesaţi în special de active în dificultate.
 
Cel mai important proiect în care firma s-a implicat anul trecut a fost asistarea grupului israelian NeoCity la vânzarea centrului comercial City Park Constanţa către fondul de investiţii NEPI într-o tranzacţie de 81 mil. euro, cea mai mare din piaţa imo­biliară în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO