Business Construct

Cristian Erbaşu, antreprenor din construcţii: Aprovizionarea şantierelor cu materiale şi aducerea echipamentelor de import vor crea probleme. Efectul negativ al epidemiei va fi din ce în ce mai mare în viitorul apropiat

Cristian Erbaşu, antreprenor din construcţii:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.03.2020, 18:13 27311

Cristian Erbaşu, proprietarul companiei Construcţii Erbaşu, spune că se aşteaptă la reducerea numărului de angajaţi pe şantierele în care este implicată firma pe care o deţine, în condiţiile impuse de epidemia de coronavirus.

„Momentan, mai lucrăm, dar încet-încet numărul muncitorilor probabil se va reduce. În acest moment, se lucrează normal, dar sunt mai multe motive care vor cauza lipsa oamenilor de pe şantiere sau de la birou: copiii stau acasă, rudele multor muncitori au revenit în ţară din Italia, Spania, deci trebuie să rămână şi ei în izolare”, spune Cristian Erbaşu.

Pe termen mediu şi lung, epidemia prin care trece în acest moment atât România, cât şi alte ţări, ar putea pune probleme în ceea ce priveşte furnizarea materialelor de construcţii.

„O altă problemă în construcţii va fi aprovizionarea şantierelor cu materiale şi aducerea echipamentelor de import. Efectul negativ va fi din ce în ce mai mare în viitorul apropiat.”

Îngrijorările vin pe fondul extinderii numărului de persoane infectate cu coronavirus.

„Un astfel de fenomen sperie pe oricine. Reacţiile sunt, de multe ori, imprevizibile, de la indiferenţă şi neglijenţă extreme, la exagerare şi isterie nejustificate. Fiind un fenomen nemaiîntâlnit, creează reacţii diverse între oameni.”

Cristian Erbaşu a făcut afaceri de 827 mil. lei cu grupul său din construcţii în 2019. Pentru 2020, el şi-a bugetat, la începutul acestui an, o cifră de afaceri de 1,03 miliarde de lei (217 mil. euro), cu peste 20% mai mult faţă de anul trecut.

Cons­trucţii Erbaşu este una dintre companiile de profil care au printre cei mai mulţi salariaţi aduşi din ţări asiatice. Astfel, în prezent constructorul numără aproximativ 450 de angajaţi a căror ţară de provenienţă este Vietnamul şi intenţionează să mai aducă şi alţii. 

Companiile de construcţii deţinute de Cristian Erbaşu sunt implicate în construcţia stadioanelor Steaua (Ghencea) şi Rapid (Giuleşti). Alte proiecte la care lucrează firmele de construcţii ale lui Cristian Erbaşu sunt sala polivalentă din Oradea, sala polivalentă de la Mioveni, restaurări la câteva facultăţi din zona Panduri ale Universităţii din Bucureşti, anvelopări de blocuri în sectoarele 1, 4 şi 6, reţele de termoficare şi apă-canal, dar şi câteva tronsoane rutiere - în Berceni, Giurgiu şi Craiova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO