Business Construct

Germanii de la HeidelbergCement: Nu avem întreruperi în lanţul de aprovizionare şi producţie

Germanii de la HeidelbergCement: Nu avem întreruperi în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.03.2020, 18:05 167

HeidelbergCement România, unul dintre cei mai mari producători de ciment din România, subsidiara grupului german cu acelaşi nume, spune că activitatea nu a fost afectată până în prezent, în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus.

„În prezent, activitatea societăţii noastre se derulează în mod normal şi, pentru moment, nu avem întreruperi în lanţul de aprovizionare şi producţie. Monitorizăm felul în care situaţia evoluează şi ne vom adapta recomandărilor şi dispoziţiilor primite din partea autorităţilor”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul companiei din România.

HeidelbergCement România a luat, de asemenea, măsurile recomandate de sănătate publică pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Producătorul de ciment HeidelbergCement România şi-a majorat afacerile cu 6% în 2018 şi a ajuns la 945,7 milioane de lei, potrivit celor mai recente date de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a avansat cu 18% faţă de anul anterior, până la 159,8 milioane de lei. Producătorul are aproape 1.000 de angajaţi, pe toate diviziile grupului – ciment, betoane, agregate, transport şi logistică, combustibili alternativi.

Compania deţine trei fabrici de ciment în România, la Taşca (lângă Bicaz, judeţul Neamţ), Chişcădaga (lângă Deva, judeţul Hunedoara) şi Fieni (judeţul Dâmboviţa), 21 de staţii de betoane, 7 cariere şi 5 balastiere de agregate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO