Business Construct

PREVIZIUNE: Ariston Thermo vrea vânzări duble din centrale

27.08.2010, 09:27 44

Ariston Thermo Romănia, subsidiara localâ a grupului italianAriston Thermo, şi-a bugetat pentru anul acesta dublarea cifrei deafaceri, la 33 milioane de euro, în contextul creşterii numâruluide debranşâri de la sistemul centralizat de încâlzire din cauzaposibilei eliminâri a subvenţiilor pentru energia termicâ.
Compania preconizeazâ vănzâri totale de circa 50.000 de centraletermice murale pă­nâ la sfărşitul anului, în con­­diţiile în careîn 2009 Ariston Thermo Romănia a comercializat peste 27.000 deastfel de centrale.
Reprezentanţii companiei precizeazâ câ aceastâ creş­tere masivâ arela bazâ de­branşârile populaţiei de la sistemul centralizat deîncâlzire în condiţiile în care Guvernul discutâ eliminareasubven­ţiilor pentru energia termicâ, dar şi proiectul Buy-Backpentru centrale.
"Numârul debranşârilor creşte de la o zi la alta mai ales pentru câoamenii încep sâ îşi facâ calcule privind costurile de încâlzireodatâ cu tâierea subvenţiilor. În plus, dupâ atăţia ani de sistemcentralizat, romănii s-au sâturat sâ sufere din cauza vecinuluicare nu a plâtit facturile sau sâ râmănâ fârâ apâ caldâ pe perioadareviziei de varâ. Astfel, pe lăngâ reduce­rea cos­turilor dinpe­rioada iernii, pe care o conferâ instalarea unei centraletermice, apar şi motivaţii privind independenţa şi confortul", adeclarat Câtâlin Drâgu­lea­nu, directorul de văn­zâri al AristonTher­mo Romănia.
El susţine câ afacerile Ariston Thermo Romănia au fost, deasemenea, impulsionate de lârgirea gamei de produse şi dezvoltareareţelei de distribuţie şi esti­meazâ câ anul 2010 va marca ocreştere a cotei pe care compania o deţine pe pia­ţa de centraletermice murale, la 33%, faţâ de 28% în 2009. Oficialul com­paniei aafirmat câ ponderea liniei de business de centrale termice muraleîn totalul cifrei de afaceri anuale se va ma­jo­ra în acest an la67%, faţâ de 61% în 2009.
"În primele şapte luni ale acestui an am realizat un business totalde 14 mili­oane de euro, ceea ce estimâm câ va reprezentaaproximativ 42% din afacerile companiei pentru întregul an", aadâugat Drâguleanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO