Business Hi-Tech

Acţiunile Nokia au crescut cu peste 10% după ce Google a anunţat că va achiziţiona Motorola

Acţiunile Nokia au crescut cu peste 10% după ce Google a anunţat că va achiziţiona Motorola

Autor: Ştefan Vrabie

15.08.2011, 17:06 973

Acţiunile companiei Nokia Oyj, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, au crescut luni cu peste 10% după ce anunţul privind preluarea Motorola Mobility de către Google, astfel fiind reaprinse speculaţiile legate de o ofertă pentru producătorul finlandez de telefoane mobile, transmite Reuters.

Titlurile Nokia au scăzut cu aproximativ 45% de la începutul acestui an, generând zvonuri că acţiunile ar putea ajunge suficient de ieftine pentru a atrage o ofertă de preluare a companiei.

Apple şi Samsung au pus capăt în trimestrul al doilea dominaţiei de 15 ani a Nokia pe piaţa smartphone, împingând producătorul finlandez până pe locul al treilea, potrivit mai multor companii de cercetare a pieţei.

Google a anunţat luni că va plăti circa 12,5 miliarde de dolari pentru a prelua Motorola Mobility, în încercarea de a concura mai eficient cu Apple pe piaţa smartphone.

"Preţul oferit de Google pentru Motorola trebuie dea un semnal de alarmă legat de preţul scăzut al acţiunilor Nokia. Dacă este vorba de patente, Nokia are un portofoliu solid cu adevărat", a declarat Jari Honko, analist la Swedbank.

Microsoft, care colaborează cu Nokia la producţia de noi telefoane, şi Samsung Electronic au fost menţionate drept posibili cumpărători ai Nokia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels