Business Hi-Tech

Afacerile TotalSoft au scăzut cu 5% în 2015 la 95 mil. lei, iar profitul net s-a înjumătăţit. Numărul mediu de angajaţi al producătorului de soft pentru companii a trecut de 400 de persoane anul trecut. Acţionarul majoritar Global Finance este în plin proces de vânzare a companiei

Compania fondată de Liviu Drăgan a avut venituri totale de 24 mil. euro anul trecut

Compania fondată de Liviu Drăgan a avut venituri totale de 24 mil. euro anul trecut

Autor: Adrian Seceleanu

20.06.2016, 00:08 611

TotalSoft, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de software, controlat de fondul elen de investiţii Global Finance, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 94,8 mil. lei (21,3 mil. euro), în scădere cu 5% faţă de anul precedent, conform datelor raportate de companie la Ministerul Finanţelor Publice.

Cu totul, TotalSoft a avut anul trecut venituri de 24 mil. euro, dintre care 40% au fost generate de pe pieţele internaţionale, conform unor date publicate anterior de companie.

Profitul net al companiei de software a scăzut în 2015 cu 54% la 2,9 mil. lei, faţă de 6,3 mil. lei în 2014. În 2015 TotalSoft a înre­gis­trat un profit operaţional de 18 mil. lei, con­form datelor comunicate anterior pentru ZF de companie. Numărul mediu de angajaţi al companiei a crescut cu 48 de persoane, la 427, conform aceleiaşi surse. Compania de soft şi-ar putea schimba acţionarul până la finele acestui an în condiţiile în care fondul elen Global Finance este în discuţii pentru vânzarea pachetului său de acţiuni către un investitor strategic. Liviu Drăgan, fondatorul afacerii, va rămâne acţionar minoritar, în timp ce fondul de investiţii urmează să vândă circa 90% din afacere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO