Business Hi-Tech

De la o idee la un exit de milioane: Americanii de la PDQ au plătit peste 20 mil. euro pentru achiziţia start-up-ului de cybersecurity CODA Intelligence din Timişoara. Investitorii Early Game Ventures şi Roca X şi-ar fi multiplicat de 3 ori investiţia realizată în start-up

Mihnea Călin (stânga) şi Cristian Săndescu deţineau la data vânzării către PDQ peste 80% din acţiunile CODA Intelligence.

Mihnea Călin (stânga) şi Cristian Săndescu deţineau la data vânzării către PDQ peste 80% din acţiunile CODA Intelligence.

Autor: Adrian Seceleanu

09.05.2024, 12:00 177

♦ Fondatorii start-up-ului au trecut prin programul de preaccelerare Innovation Labs în anul 2015, la acea dată sub numele CODA Footprint.

Compania americană PDQ, un furnizor de soluţii de management pentru active software, a plătit peste 20 de milioane de euro pentru achiziţia pachetului integral de acţiuni al start-up-ului local de cybersecurity CODA Intelligence de la fondatori şi de la cele două fonduri care investiseră în proiect, Early Game Ventures şi RocaX, au declarat pentru ZF mai multe surse familiare cu tranzacţia.

„Tranzacţia a avut o valoare de 22 de milioane de euro şi a fost agreată în decembrie 2023“, a spus pentru ZF o sursă familiară cu negocierile. Alte surse au confirmat pentru ZF că valoarea tranzacţiei a fost de peste 20 mil. euro şi că fondurile care au investit în start-up au obţinut o sumă de aproximativ 3 ori mai mare odată cu vânzarea către americanii de la PDQ, fără a oferi cifre exacte.

Informaţiile privind semnarea tranzacţiei la o evaluare de peste 20 mil. euro sunt susţinute indirect şi de anunţul făcut de Roca X, care a comunicat că „IRR-ul (internal rate revenue - n.red.) pentru această tranzacţie a fost de 50%“.

ZF a transmis întrebări în legătură cu valoarea tranzacţiei către compania americană PDQ şi fondatorii CODA Intelligence, dar nu a primit niciun răspuns până la închiderea ediţiei.

Proiectul CODA Intelligence a primit personalitate juridică în 2016, când a fost înfiinţată compania, dar ideea era deja formată în 2015, când fondatorii au trecut prin programul de preaccelerare Innovation Labs. Primul articol din ZF despre companie a apărut în 2015, ca parte a unui proiect special realizat de ZF, în care studenţi la jurnalism au scris despre unele proiecte care urmau programul de preaccelerare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO