Business Hi-Tech

Angajatii pierd zilnic peste 2 ore pe Internet

15.07.2005, 19:02 17

Angajatii care au acces la Internet pierd vremea online in timpul serviciului mai bine de doua ore pe zi, arata un studiu realizat de America Online, divizia de Net a Time Warner, si Salary.com, un site de recrutare online.

Analiza, evident realizata online prin intermediul site-urilor celor doua companii, a fost prelucrata pe baza rezultatelor obtinute de la peste 10.000 de angajati. Majoritatea acestora au confirmat faptul ca pe langa pauza de pranz toaca 2,09 ore pentru Internet, dublu fata de nivelul estimat de manageri.

"O oarecare marja de lenevire este deja inclusa in structura de salarizare", a declarat un oficial al Salary.com. "Rezultatele analizei noastre arata ca angajatii pierd cu putin dublu fata de cat se asteptau angajatorii".

In topul activitatilor de irosire a timpului la serviciu conduce surfingul pe Internet in scopuri pur personale. Peste 44 la suta dintre cei chestionati au recunoscut ca intra pe diverse pagini, trimit e-mail-uri cu caracter personal, folosesc programe de Instant Messaging (chat in timp real) sau se distreaza cu joculete online. Pe locul doi (cu numai 23%) se situeaza discutiile cu colegii de munca.

Fireste ca angajatii gasesc si scuze pentru a se sustrage celor opt ore ale programului de lucru. Cele mai uzitate sunt lipsa obiectului muncii (33%) si munca prost platita (23%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO