Business Hi-Tech

Apple, atacat pe propriul teren - computerul Mac

11.01.2005, 00:00 22

Compania americana Blinkx a anuntat ca va lansa un motor de cautare pe hard disk destinat computerelor Mac, intrand astfel in competitie chiar cu fabricantul acestor calculatoare, compania Apple.
Blinkx a lansat anul trecut propriul motor de cautare pentru computerele pe care ruleaza Windows, moment in care conducerea companiei a anuntat ca a inventat un algoritm de cautare mai performant decat cele folosite de gigantii Yahoo si Google. "Sper ca intr-o buna zi oamenii sa ajunga sa foloseasca termenul Blinkx asa cum este azi folosit cuvantul Google, ca un sinonim al verbului a cauta", declarase in luna septembrie unul dintre fondatorii Blinkx.
Acum, Blinkx a reusit sa o ia inaintea Apple cu aplicatia gratuita de cautare pe hard diskurile Mac-urilor, scrie publicatia online NewsFactor.com. Apple a creat deja cateva unelte de cautare pentru computerele sale, insa o versiune mai completa este asteptata odata cu viitoarea versiune a sistemului sau de operare, supranumita "Tiger".
Desi Apple si Blinkx intra in competitie pentru crearea unui soft de cautare cat mai bun pentru utilizatorii de Mac-uri, analistul IDC Roger Kay este de parere ca pe piata e loc destul pentru amandoua companiile.
"Apple face tot ce poate pentru a-si imbunatati produsele, dar e greu sa rezolvi singur toate problemele pentru o platforma software", a spus el, dand exemplu "lumea Windows", unde in afara de Microsoft exista o multime de alti dezvoltatori activi de software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO