Business Hi-Tech

Austriecii şi turcii au pus ochii pe operatorul bulgar Vivacom

Austriecii şi turcii au pus ochii pe operatorul bulgar Vivacom

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

19.01.2012, 00:04 309

Telekom Austria şi Turkcell - cel mai mare operator de telefonie mobilă din Turcia - sunt interesate să achiziţioneze Vivacom, fosta companie de telefonie de stat din Bulgaria, scrie site-ul Novinite.com.

Compania de telefonie din Austria, care deţine deja în Bulgaria operatorul de telefonie mobilă Mobiltel, ar putea decide să-şi extindă operaţiunile prin această achiziţie, potrivit unui articol publicat de cotidianul austriac Die Presse, care a publicat informaţiile fără a cita nicio sursă.

Die Presse a susţinut că o parte a managementului Telekom Austria este de acord cu achiziţia Vivacom, însă directorul financiar Hans Tschuden respinge aceste propuneri. Telekom Austria se teme că ar putea avea probleme cu autorităţile de concurenţă şi de aceea una dintre variante ar fi ca după achiziţie businessul de telefonie mobilă al Vivacom să fie vândut. Reprezentanţii Telekom Austria au refuzat să comenteze informaţiile.

Pe de altă parte, pe piaţă circulă informaţia că Vivacom ar fi un activ interesant pentru Turkcell - cel mai mare operator de telefonie mobilă din Turcia. "Nu s-a luat nicio decizie în boardul companiei în legătură cu acest subiect", a comentat pentru Reuters informaţia Koray Ozturkler, director executiv adjunct al companiei telecom.

În lupta pentru controlul fostei companii de stat BTC a intrat şi antreprenorul local Tsvetan Vassilev, acţionarul majoritar al băncii Corporate Commercial Bank (Corpbank).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO