Business Hi-Tech

Autodesk estimeaza o crestere cu 36% a veniturilor

22.02.2008, 20:35 24

Producatorul de software de proiectare Autodesk se asteapta ca piata din Romania sa genereze cele mai multe venituri ale companiei in regiunea Europei de Sud-Est in urmatorii trei ani, a declarat David Palas, country sales manager al Autodesk EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Asia).
Oficialul companiei a precizat ca Romania este momentan a doua piata dupa Cehia, aducand 15% din veniturile Autodesk in regiune, estimate la 12-13 mil. euro anul trecut. Palas apreciaza ca in urmatorii trei ani piata locala are potentialul de a-si dubla nivelul si de a depasi Cehia. Reprezentantul Autodesk a mai spus ca nivelul veniturilor pe piata locala a crescut cu 43-44% fata de 2006 si se asteapta sa urce cu 36% anul acesta.
Autodesk a vandut aproximativ 4.000 de licente anul trecut in Romania, dintre care circa 1.000 au reprezentat soft-uri 3D (Civil, Inventor, AutoCAD Architecture).
Palas a precizat ca preferinta consumatorilor pentru aplicatiile de proiectare si modelare tridimensionala se observa si la nivelul vanzarilor, unde toate cele trei aplicatii genereaza mai multe incasari decat produsul de baza al companiei, versiunea mai ieftina a aplicatiei AutoCAD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24