Business Hi-Tech

BBC imbunatateste programele TV online

28.11.2005, 17:30 17

Postul de televiziune britanic BBC a lansat o versiune cu subtitrare a programelor sale TV transmise online, iar BBC 2 intra intr-un program pilot pentru a fi disponibil pe Internet pentru utilizatorii de servicii de mare viteza (broadband).

Programul BBC Click Online, care transpune pe Internet programele de stiri ale News 24 si BBC World pentru cei care nu le-au vazut la ora de transmisie normala, va avea de saptamana aceasta si subtitrari in alte limbi, au anuntat oficialii companiei britanice. In urma testelor, BBC va decide daca programele subtitrate vor fi extinse. "Daca broadband-ul va deveni mediu de transmisie TV, atunci trebuie sa ofere functii similare televizorului", a apreciat un specialist al postului britanic.

In acelasi timp, BBC Two a anuntat ca lansa un program pilot, care cuprinde emisiuni inregistrate, dar si transmisii live disponibile pe Internet. "Vrem sa fim in prima linie a revolutiei broadband", a declarat un executiv al postului. BBC Two vrea sa fie printre primele posturi TV care adopta noile tehnologii si se pare ca va fi primul canal din Marea Britanie care va trece complet la emisie digitala incepand din 2008.

Anul viitor va fi lansat pe piata si un player video special realizat pentru toate programele BBC. Botezat MyBBCPlayer, soft-ul va permite receptionarea legala si inregistrarea pe computer a emisiunilor concernului media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO