Business Hi-Tech

Ce au spus invitaţii ediţiei speciale a ZF Live de la IDF 2016. „Introducerea costurilor pentru anumite servicii poate fi o provocare pentru România"

Ce au spus invitaţii ediţiei speciale a ZF Live de la...

Autor: Greta Bogdan

13.10.2016, 00:05 174
Piaţa de telecom din România este din ce în ce mai dinamică, iar clienţii îşi doresc să aibă acces la conţinut video la cerere sau live, o provocare rămânând însă nivelul încă redus al clienţilor dispuşi să plătească pentru acest con­ţinut, au declarat invitaţii de la ediţia specială a ZF Live de la conferinţa International Digital Forum.

„Introducerea costurilor pentru anumite servicii poate fi o provocare pentru România, dar dinamica dez­voltării este mult mai bună faţă de pieţele vecine, în special pe fondul existenţei unor reţele performante de net fix şi mobil”, a declarat Victoria Davies, vicepreşedinte şi country manager pentru Europa Centrală şi de Est al Discovery Networks.

Piaţa din România s-a aşezat pe un nivel de preţ atât de mic încât este greu de crezut că se poate merge mai jos de atât, a declarat Ovidiu Ghiman, direc­tor comercial pe segmentul business în cadrul grupului Telekom România. El a precizat pe de altă parte că pe piaţa de telecom se simte efectul creşterii economice şi că interesul pentru pachetele de servicii con­vergente (fix-mobil) este în creştere.

RCS&RDS va continua expan­siunea rapidă a reţelei sale mobile în tehnologia 4G, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al companiei de cablu. Reprezentantul companiei a dezvăluit că operatorul a ajuns la aproape 3 milioane de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă şi date mobile. Dezvoltarea în continuare a infrastructurii de comunicaţii în zonele rurale din România ar trebui să fie susţinută prin fonduri europene dar printr-un program diferit de RO-NET, actualul proiect desfăşurat de Ministerul Comunicaţiilor. Statul nu ar trebui să susţină dezvoltarea în zonele rurale a unor reţele care nu ajung până în casele utilizatorilor, ci să plătească un preţ fix, de aproximativ 50 de euro, operatorilor care conectează o casă la reţea, a declarat Popoviciu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO