Business Hi-Tech

Cel mai bogat om din lume, a cărui avere tocmai a trecut de pragul de 100 de miliarde de dolari, se pregăteşte să angajeze 1.000 de IT-işti la Bucureşti

Cel mai bogat om din lume, a cărui avere tocmai a trecut...

Autor: Ştefan Stan

25.11.2017, 16:56 84588

Averea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a atins pentru prima oară 100 de miliarde de dolari, după ce a crescut cu 2,4 miliarde de dolari peste noapte, în condiţiile în care acţiunile Amazon au urcat cu 2% pe fondul optimismului legat de Black Friday în SUA, scrie Bloomberg. 

Cumpărăturile din online sunt în creştere cu 18,4% faţă de anul precedent în SUA, potrivit datelor date de Adobe Analytics, iar investitorii pariază că Amazon îşi va creşte cota de piaţă din totalul cheltuielilor online în timpul sezonului de cumpărături.  

Averea de 100 de miliarde de dolari în face pe Bezos, în vârstă de 53 de ani, primul miliardar din lume care să construiască o avere de 12 cifre din 1999, când BIll Gates, fondatorul Microsoft, a depăşit această barieră.

Averea lui Bezos a urcat cu 32,6 miliarde de dolari anul acesta, cea mai mare creştere urmărită vreodată de Indicele Miliardarilor calculat de Bloomberg, un index care măsoară evoluţia averilor celor mai bogaţi 500 de oameni ai planetei. Acţiunile Amazon au urcat cu 5% numai săptămâna aceasta. 
 

Globalworth confirmă: Am semnat cu Amazon pentru clădirea A din Globalworth Campus

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat un contract cu Aamazon pentru una dintre clădirile care fac parte din ansamblul Globalworth Campus din zona de nord a Capitalei.

„Am semnat cu Amazon pentru clădirea A din Globalworth Campus. Faptul că este a doua cea mai mare din companie şi că a ales să vină aici înseamnă că piaţa din România creşte”, a spus Dimitris Pergamalis, directorul departamentului de construcţii şi dezvoltare al Globalworth.

El nu a precizat care este suprafaţa închiriată de Amazon. Potrivit datelor din piaţă Amazon a contractat în Globalworth Campus 13.555 mp de birouri.

Ziarul Financiar a scris din vară că Globalworth poartă negocieri pentru închirierea unei suprafeţe de către Amazon, însă acum informaţia a fost confirmată oficial.

Globalworth Campus este un proiect de birouri de aproape 88.000 mp suprafaţă închiriabilă compus din trei clădiri, dintre care primele două au circa 27.000 mp închiriabili fiecare. Prima clădire este deja gata, iar următoarele urmează a fi livrate la începutul anului viitor, respectiv cel târziu în a doua parte a lui 2018.

 În cadrul birourilor închiriate de Amazon, cel mai mare retailer din lume, aar putea lucra cel puţin 1.000 – 1.200 de angajaţi ai companiei americane.

Acesta este primul mare deal semnat de Ioannis Papalekas pentru Globalworth Campus din Pipera la un an de când a picat contractul semnat cu cei de la Telekom. Compania de telecomunicaţii urma la acel moment să închirieze 25.000 mp de birouri în proiectul fondului de investiţii din Pipera, însă în cele din urmă aceştia au extins contractul cu GTC pentru birourile din City Gate, din Piaţa Presei pentru 13.000 mp în martie anul trecut.

 
 

Cine este Jeff Bezos, fondatorul Amazon

 
Născut în 1964, a studiat Electronică şi Computere la Princeton, de unde a absolvit în 1986 cu „summa cum laude”. In 1988 a început să lucreze la Bankers Trust din New York, întâi în cadrul compartimentului tehnic, pentru a ajunge în 1990 cel mai tânăr vicepreşedinte din companie.

Următorii patru ani i-a petrecut la un fond speculativ, D.E.Shaw. Aici a observat potenţialul de business al web-ului. In 1994, el a părăsit locul de muncă din New York, s-a mutat în Seattle, oraş al informaticienilor, unde împreună cu  doi programatori s-a apucat de lucru la ceea ce avea să devină site-ul de comerţ electronic Amazon.com.

Capitalul de pornire, 300.000 de dolari, au fost bani imprumutaţi de părinţii lui Jeff, pe care fiul i-a avertizat de la început că există o probabilitate de 70% ca investiţia să fie nerentabilă. Ulterior, când magazinul virtual a fost lansat, primul milion de dolari a fost plasat în firmă de un grup de 15 investitori,format din rude şi apropiaţi ai lui Bezos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO