Business Hi-Tech

Deutsche Post, contract de 350 mil. euro cu Telefonica

12.01.2009, 18:32 17

Grupul spaniol de comunicatii Telefonica a facut un pas agresiv pe piata serviciilor corporate din Europa prin castigarea unui contract important cu gigantul german Deutsche Post, fapt care pune presiune pe afacerile altor doua companii de top din industrie, respectiv British Telecom si France Telecom, scrie Financial Times.

Grupul spaniol a anuntat ca a castigat un contract cu o durata de cinci ani si o valoare de 350 mil. euro cu Deutsche Post, prin intermediul careia va furniza celei mai mari companii de curierat din lume servicii de telefonie si de date in 28 de tari europene, excluzand Germania. Compania germana spera ca acest contract o va ajuta sa faca economii de 150 mil. euro.
Contractul subliniaza cum grupul Telefonica incearca sa se extinda pe piata europeana pentru a le oferi companiilor multinationale servicii de voce si de date.
British Telecom si France Telecom sunt cei mai mari furnizori de servicii de telefonie si date pentru companii din Europa, al treilea loc fiind ocupat de Deutsche Telekom. Compania germana de telecom detine o participatie la grupul elen OTE, care are la randul sau in proprietate firmele locale Romtelecom, Cosmote si Germanos.
Matthew Key, seful Telefonica O2 Europe, subsidiara din Marea Britanie a grupului spaniol, va conduce eforturile operatorului de a castiga mai multi clienti pe segmentul business in Europa.
Telefonica a obtinut anul trecut venituri de 2 mld. euro de la clientii din segmentul de business, cele mai importante vanzari fiind realizate in America Latina si Spania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO