Business Hi-Tech

Distribuitorul local Autodesk, cumparat de germani

07.02.2008, 20:04 95

Compania locala A&C International, unic distribuitor al produselor de proiectare Autodesk, a cedat contractul de distributie firmei germane Man and Machine, unul dintre cei mai importanti reselleri Autodesk din Europa.
Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa surse din piata apreciaza ca nivelul acesteia se situeaza sub 1 mil. euro.
"Am fost in acest business de 17 ani. Principalele motive pentru care am ales sa renunt la contractul de distributie sunt instalarea rutinei si complicarea proceselor de business", a declarat pentru ZF Cristian Dumitrescu, presedintele si directorul executiv al A&C International. Grupul Man and Machine a infiintat in Bucuresti o filiala care va prelua de la A&C International atat echipa de vanzari, cat si toate contractele si autorizatiile necesare distributiei produselor Autodesk. Mutarea face parte din strategia de dezvoltare a Autodesk in Romania, care vizeaza extinderea retelei de parteneri si consolidarea pozitiei pe piata.
Grupul Man and Machine a fost infiintat in 1984, in Germania si are filiale in Austria, Elvetia, Franta, Italia, Anglia si Suedia.
Distributia de produse Autodesk reprezenta activitatea principala a companiei A&C International, care a inregistrat un profit brut de circa 1 mil. euro, la o cifra de afaceri de 5 mil. euro in 2006. Pentru anul trecut, compania estima cresterea cu 40% a businessului, la 7 mil. euro. Dumitrescu a mai spus ca intentioneaza sa ramana activ pe acest segment de piata, pregatindu-se sa preia integral compania MaxCad, reseller al produselor Autodesk, la care detine momentan un pachet minoritar de actiuni (sub 1%).
El a precizat ca MaxCad apartine fratelui sau Mihail Dumitrescu, care este asociat cu Florin Balcu, fostul directorul de operatiuni al A&C International. Cristian Dumitrescu a mai spus ca Florin Balcu va prelua un pachet de 20% din MaxCad, asemenea si fostului director de vanzari al A&C International, Dana Truta. MaxCad a inregistrat in 2006 un profit de 178.550 de euro, la o cifra de afaceri de 1,75 mil. euro.
Dumitrescu a infiintat de asemenea compania MaxCad International, care se va ocupa de distributia in Europa a software-ului de proiectare de infrastructura rutiera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels