Business Hi-Tech

Druid, start-up-ul lansat de Liviu Drăgan, pune pe piaţă o tehnologie care reduce cu 90% timpul necesar conceperii şi implementării chatboţilor în companii de orice dimensiune

Druid, start-up-ul lansat de Liviu Drăgan, pune pe...

Autor: Cristina Bellu

24.06.2021, 10:56 15665

Start-up-ul românesc de tehnologie Druid, care proiectează şi dezvoltă asistenţi virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor complexe tip enterprise, anunţă lansarea tehnologiei Druid Oxygen, care oferă viteză şi uşurinţă în dezvoltarea chatboţilor pentru companii de orice dimensiune, reducând cu 90% timpul necesar conceperii, antrenării şi implementării unui nou asistent virtual pe care angajaţii sau clienţii îl pot folosi instant, cu zero pregătire anterioară.

În plus, Druid Oxygen introduce o interfaţă complet nouă, care permite creşterea de până la 35% a relevanţei chatbot-ului.

“Acum, experienţele conversaţionale pot fi proiectate vizual, selectând şi mutând fluxurile conversaţionale într-o singură diagramă, care arată clar modul în care va evolua conversaţia cu chatbot-ul”, explică reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Potrivit acestora, noul conector cu roboţi UiPath oferă o interacţiune unică între oameni şi maşini, prin bogăţia sintaxelor conversaţionale în scenarii complexe de automatizare. Conectarea chatbotului cu un robot UiPath se realizează acum de două ori mai rapid. De asemenea, timpul de răspuns se reduce la doar o secundă, iar calabilitatea crescută face ca implementarea chatbotului să fie la fel de rapidă pentru o multinaţională cu echipe distribuite de mii de oameni, precum şi pentru o companie mică, cu câteva zeci de angajaţi.

„Druid Oxygen introduce o interfaţă nouă şi intuitivă extrem de apreciată de clienţi şi parteneri, care va revoluţiona spaţiul de automatizare conversaţională. În acelaşi timp, am făcut şi primii paşi înspre zona de marketplace, creând în platformă librării de soluţii care pot fi utilizate cu uşurinţă de partenerii şi clienţii noştri. Am investit foarte mult în platforma tehnologică şi ne-am concentrat pe îmbunătăţirea scalabilităţii, performanţei şi securităţii, astfel încât să răspundem nevoilor organizaţiilor mari de pe pieţele internaţionale”, spune Liviu Drăgan, CEO DRUID.

În ianuarie, Druid a anunţat că a atras o nouă rundă de finanţare de 2,5 milioane de dolari, de la GapMinder Venture, Early Game Ventures şi alţi investitori privaţi. Această finanţare a transformat compania într-unul dintre cele mai bine capitalizate startup-uri din România, cu investiţii totale în valoare de 5,8 milioane de dolari atrase de la lansarea sa în 2018. O nouă rundă de finanţare este aşteptată până la sfârşitul acestui an.

Ca urmare a cererii puternice de soluţii conversaţionale din ultimul an, Druid a continuat să se dezvolte rapid şi să îşi extindă operaţiunile. În prezent, compania acoperă toate continentele cu ajutorul unui ecosistem format din peste 100 de parteneri internaţionali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO