Business Hi-Tech

Ecrane cu afisaj 3D de la Sharp

12.09.2003, 00:00 15



Computere de tip notebook care afiseaza imagini tridimensionale vor fi lansate pe piata in Japonia si SUA in luna octombrie, de catre compania nipona Sharp. Afisarea imaginilor 3D, care nu necesita ochelari speciali, este o premiera mondiala, a indicat Sharp, cel mai important producator nipon de ecrane cu cristale lichide (LCD).



Compania a semnalat ca imaginea 3D poate fi utilizata pentru jocuri video si design arhitectonic, iar utilizatorii pot reveni la o imagine 2D, pentru procesarea de text, doar prin apasarea unui buton.



'"Credem ca tehnologia noastra 3D va crea un nou segment de crestere pe piata saturata a computerelor personale'", a declarat Makoto Nakamura, director general al divizia de sisteme computerizate mobile a Sharp.



Cu toate ca Sharp este principalul jucator de pe piata televizoarelor cu ecran plat, cu o cota mondiala de circa 50%, firma detine mai putin de 10% din piata notebook-urilor.



Tehnologia 3D va fi utilizata la computere cu ecran de 15 inch si procesor Intel Pentium 4 iar lansarea pe piata este prevazuta pentru 27 octombrie in Japonia. Pe piata americana, data lansarii va fi aproximativ aceeasi.



Sharp a estimat ca pretul de vanzare al computerelor va fi de circa 350.000 yeni (2.989 dolari), cu 60.000-70.000 yeni peste pretul modelelor conventionale 2D cu caracterictici tehnice similare.



tinta companiei o reprezinta utilizatorii care lucreaza cu continut 3D si alti utilizatori corporatisti in prima faza, iar obiectivul referitor la vanzarile lunare este usor superior unui volum de 1.000 de computere.



Pana la finalul anului insa Sharp prevede lansarea de modele destinate tuturor utilizatorilor de computere pentru a impulsiona vanzarile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO