Business Hi-Tech

Furnizorul de servicii IT şi marketing digital Zitec, afaceri în creştere cu 20% în primele şase luni din 2023, până la 14,7 mil. euro. „Ne aşteptăm la o accelerare a investiţiilor în proiecte de tehnologie”

Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator al Zitec.

Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator al Zitec.

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.08.2023, 11:14 161

Furnizorul de servicii de IT şi marketing digital Zitec, una dintre cele mai cunoscute companii locale de profil, şi-a majorat cifra de afaceri cu 20% în primele şase luni din anul curent, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 14,7 mil. euro, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Zonele de business care au afişat evoluţii remarcabile în primele şase luni ale lui 2023 sunt  serviciile DevOps, e-commerce, secuitate cibernetică şi protecţia datelor şi serviciile de cloud. Compania a înregistrat afaceri de peste 25 mil. euro în 2022, plus 42% faţă de anul 2021.

„În 2023, cele mai multe companii au devenit foarte precaute cu noile investiţii, ceea ce a dus la o temporizare a implementării de proiecte. În acest context, ne-am concentrat pe creşterea calităţii serviciilor noastre pentru a acoperi întreaga plajă de nevoi apărute din partea clienţilor. Chiar şi în climatul curent, dominat de prudenţă, am obţinut o creştere de 20% a veniturilor noastre. În viitorul apropiat, ne aşteptăm la o accelerare a investiţiilor în proiecte de tehnologie. Este singura cale prin care companiile pot deveni mai performante”, a spus Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator al Zitec.

În primele şase luni din 2023, Zitec a început colaborarea cu o serie de clienţi noi (atât din piaţa internaţională, cât şi din cea locală), printre care se numără Libra Internet Bank, Philips România, KFC, X-Flow, precum şi alte branduri, au mai transmis reprezentanţii companiei.

„Volumul de business din proiectele noi a crescut cu 138% în primele şase luni ale acestui an faţă de perioada ianuarie - iunie 2022. Amploarea proiectelor dezvoltate cu clienţi internaţionali a crescut de asemenea, în concordanţă cu direcţia strategică pe care ne-am asumat-o, de a ne extinde accelerat şi pe pieţele externe.”

Potrivit reprezentanţilor companiei, pe lângă creşterea veniturilor din serviciile de consultanţă, dezvoltare software şi conexe, au înregistrat creşteri foarte bune şi cele două produse software dezvoltate de Zitec: Mirro.io şi Regista.ro.

„Felul în care lucrăm s-a schimbat profund în ultimii ani. Pentru a ţine pasul cu aşteptările oamenilor şi cu noile standarde din piaţă, companiile vor continua să se bazeze pe instrumente inovative de management al performanţei, precum Mirro.io. Astfel vor putea lua decizii bazate pe date, pentru a menţine motivaţia echipelor şi pentru a-şi păstra avantajul competitiv în strategiile lor de retenţie şi de recrutare. Pentru restul anului, planurile noastre de expansiune includ şi companii din Horeca/Retail/FMCG (...)”, a spus Simona Lăpuşan, CEO şi fondator Mirro şi co-fondator Zitec. 

De asemenea, la jumătatea anului 2023, numărul instituţiilor publice locale, naţionale şi guvernamentale digitalizate cu ajutorul Regista, platformă creată de Zitec, se apropia de 1.200, generând o dublare a veniturilor Regista comparativ cu prima jumătate a anului 2022.

„Regista este în plină creştere. A început ca un proiect şi a devenit o companie de sine stătătoare, parte a grupului de firme Zitec. Traiectoria ei este susţinută de nevoia mare de inovaţie din acest segment şi de aşteptările cetăţenilor, care evoluează rapid. Ei cer digitalizarea într-o şi mai mare măsură a administraţiei publice. În consecinţă, drumul până la ghişeu sau la primărie dispare încet încet, tendinţă evidenţiată de înmulţirea documentelor procesate digital de când am lansat proiectul. În plus, vedem primării şi instituţii publice care nu se mai mulţumesc doar să digitalizeze, ci doresc să automatizeze proceduri întregi de interacţiune cu cetăţenii,” a spus Edward Creţescu, director general Regista.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO