Business Hi-Tech

Google schimbă designul serviciilor sale Gmail şi Google Calendar

Google schimbă designul serviciilor sale Gmail şi Google Calendar

Google schimbă designul serviciilor sale Gmail şi Google Calendar

Autor: Ştefan Vrabie

03.07.2011, 13:18 780

Designul serviciilor oferite de Google, cel mai mare motor decăutare online, Gmail şi Google Calendar, a fost schimbat completca parte a unei "serii de actualizări a interfeţei", scriecotidianul britanic The Telegraph.

Tema noua pe care o are Gmail, cunoscută momentan sub numele de"Preview" a fost proiectată pentru a "scăpa de dezordinea inutilăpe care o oferea şi pentru a face Gmail-ul la fel de frumos pe câte de puternic", a declarat Jason Cornwell, designer la Google.

Tema de design simplifică Gmail-ul, iar paleta de culorifolosită este de alb negru cu accente uşoare de roşu şi albastru.Utilizatorii pot încerca noua tema accesând meniul Setări dinGmail, apoi prin selectarea butonului Teme şi selectarea temei"Preview".

Google Calendar va avea, de asemenea, un aspect similar şi va filansat pentru toţi utilizatorii în următoarele zile.

Schimbările sunt parte dintr-un efort pe care Google îl facepentru a îmbunătăţi interfaţa pentru produsele sale. La începutulsăptămânii trecute Google a actualizat designul paginii de start,micşorând logo-ul, mutând link-urile spre marginea ecranului şiadăugând o bară de meniuri neagră în partea de sus.

Schimbările design-ului sunt cele mai recente actualizări aproduselor Google. La începutul săptămânii trecute compania alansat GoogleĂ, noua sa platformă de social networking. În timp ceaccesul la acest serviciu este limitat în prezent, feedback-uliniţial a fost pozitiv, criticii şi testerii comparând experienţacu cea oferită de Facebook (cea mai mare reţea de socializare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO