Business Hi-Tech

Groupon urmăreşte o evaluare de 11,4 mld. dolari prin listarea la bursă

Groupon urmăreşte o evaluare de 11,4 mld. dolari prin listarea la bursă

Foto AFP

Autor: Adrian Seceleanu

24.10.2011, 00:00 333

Compania americană Groupon, cel mai mare site de cupoane de reduceri din lume, urmăreşte să fie evaluată la 11,4 mld. dolari prin listarea pe bursă în SUA, o valoare de două ori mai mică decât cea planificată iniţial la începutul acestui an, scrie Bloomberg.

Groupon este prezent de anul trecut şi pe piaţa din România, în urma unei investiţii de peste un milion de euro, conform estimărilor de pe piaţă. Compania va oferi 30 de milioane de acţiuni la un preţ de 16 până la 18 dolari. În cel mai optimist caz Groupon va obţine 540 mil. dolari, mult mai puţin faţă de cei 750 mil. dolari la care compania se gândea să-i atragă de pe bursă în iunie.

Valoarea mai mică cu care compania vrea să intre pe bursă reflectă cererea în scădere a investitorilor, a comentat Michael Holland, preşedinte al Holland & Co., o companie care deţine active de peste 4 mld. dolari. "Percepţia investitorilor despre atractivitatea Groupon s-a deteriorat semnificativ, aşa cum o arată şi preţurile propuse pentru acţiuni", a spus Holland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO