Business Hi-Tech

Licitaţia pentru 5G, o afacere de 600 mil. euro, rămâne în ceaţă. ANCOM vine cu o estimare oficială a noii amânări: alte şase luni, până în T2/2021

Vlad Stoica a stat departe de ochii publicului de la numirea în funcţia de preşedinte al ANCOM

Vlad Stoica a stat departe de ochii publicului de la numirea în funcţia de preşedinte al ANCOM

Autor: Adrian Seceleanu

07.12.2020, 14:00 246

Guvernul Orban, care a desfiinţat Ministerul Comunicaţiilor şi l-a transformat în departament în cadrul Ministerului Transporturilor, nu a reuşit să publice normele necesare desfăşurării licitaţiei, amânând astfel vânzarea spectrului radio.

Licitaţia pentru spectrul radio necesar operatorilor de telefonie mobilă pentru a lansa pe scară largă reţele 5G - tehnologie care promite să aducă pe mobil vitezele din reţelele fixe, şi care ar putea aduce statului încasări de peste o jumătate de miliard de euro din vânzarea licenţelor, a fost oficial amânată pentru prima jumătate a anului 2021, conform proiectului de acţiuni pe anul viitor al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), publicat în consultare publică la finele săptămânii trecute.

„Până la finalul primului trimestru al anului viitor, Autoritatea şi-a propus adoptarea deciziei privind organizarea procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800 MHz pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii electronice de bandă largă, care implică stabilirea condiţiilor de acordare a drepturilor de utilizare şi a regulilor de desfăşurare a procedurii de selecţie. Această acţiune va fi urmată de desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor, stabilită a avea loc în trimestrul al II-lea al anului viitor“, conform documentului publicat de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO