Business Hi-Tech

Masa de distractie

16.02.2006, 18:00 16

Cum ar arata un joc de "Monopoly" sau "Nu te supara frate!" digital pe o suprafata sensibila la atingere? Ceva asemanator ai vazut in Star Wars cand morocanosul wookie Chewbacca (maimuta) si R2D2 jucau sah virtual 3D.

Philips a creat un concept functional de ecran LCD sensibil la atingere special pentru jocuri interactive, de societate. La Tablet PC-uri sau PDA-uri, display-ul detecteaza doar o singura atingere intr-un anumit moment. Entertaible, asa cum au numit olandezii prototipul, poate detecta zeci de atingeri in acelasi timp, de exemplu a unor pioni sau pur si simplu a mai multor degete. Jocurile vor fi descarcate de pe Internet si stocate in memoria Entertaible. Singura problema ar fi ca LCD-ul cu diagonala de 30 de inci (da, e maricel!) depaseste cu mult pretul unui "Piticot" original pe "interfata" clasica de carton. Daca parintii nu se vor inghesui sa-si dezvete odraslele de console video in favoarea unui Entertaible, acesta isi poate gasi si alte utilitati. De pilda, in business, caz in care ecranul ar putea fi adaptat pentru briefing-uri pe masa de sedinta sau pentru incurajarea muncii in echipa la un anume proiect. Sau in vestiarul echipelor de fotbal, cand antrenorii lucreaza schemele de joc. Deocamdata, Entertaible e in teste, data lansarii fiind incerta.

www.philips.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO