Business Hi-Tech

Microsoft renunţă oficial la Messenger şi trece pe Skype

Microsoft renunţă oficial la Messenger şi trece pe Skype

Autor: Radu Racu

09.01.2013, 20:41 13697

Microsoft a anunţat oficial săptămâna aceasta renunţarea la serviciul de mesagerie Windows Live Messenger, în favoarea serviciului de apeluri video Skype, pe care l-a achiziţionat în 2011, scrie Mashable.

Windows Live Messenger nu va mai fi disponibil de pe data de 15 martie, a anunţat Microsoft într-un e-mai expediat marţea aceasta către utilizatorii serviciului de chat.

"retragem serviciul Messenger la nivel global şi aducem în faţă funcţiile extraordinare de pe Skype", se menţionează în e-mailul Microsoft.

Compania americană a cumpărat în luna octombrie a anului 2011 compania Skype într-o tranzacţie estimată la 8,5 miliarde de dolari.

Windows Live Messenger a fost introdus de Microsoft pentru prima dată ţn anul 1999, sub denumirea de MSN Messenger iar din anul 2005 a fost disponibil sub denumirea de Windows Live Messenger. Circa 9 milioane de utilizatori foloseau serviciul Microsoft în fiecare zi, conform datelor disponibile la nivelul anului 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO