Business Hi-Tech

Microsoft va prezenta versiunea demo Windows 8 pentru tablete

Microsoft va prezenta versiunea demo Windows 8 pentru tablete
30.05.2011, 11:07 354

Microsoft va prezenta săptămâna viitoare sistemul de operareWindows 8 în versiune demo pentru tablete. Steven Sinofsky,preşedintele Windows va profita de oportunitatea oferită deconferinţa All Things D pentru a prezenta ultimul sistem de operareMicrosoft înainte de încheierea anului fiscal, informează site-ulbusinessweek.com.

Compania va oferi publicului prima vizualizare a noului softwarepentru interfeţele touch-screen care lucrează cu procesoarele Tegraproduse de Nvidia. Decizia vine în urma strategiei implementată deMicrosoft pentru a adapta cât mai bine sistemul de operare Windowsla noua categorie de terminale mobile în cursa competitivă cucompania Apple.

Windows 8 va fi disponibil pe piaţă începând cu anul viitor,însă potrivit informaţiilor de la producătorul de calculatoareDell, versiunea de Windows 8 pentru tablete va fi la dispoziţiautilizatorilor de anul acesta.

Acţiunile Microsoft au crescut cu 48 de cenţi sau 2%, la 24,67dolari acţiunea iar compania Nvidia a obţinut o creştere de 2,5% la18,82 dolari pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO