Business Hi-Tech

NEC a vandut 14,7 milioane de celulare

28.12.2004, 00:00 21

Producatorul japonez de echipamente electronice si IT NEC a estimat ca vanzarile sale vor creste cu 45% in perioada octombrie 2004 - martie 2005 fata de cele sase luni precedente si ca isi va atinge tinta de livrari de 14,7 milioane de unitati in intregul an fiscal 2004.
"Cererea de telefoane mobile creste, de obicei, in a doua jumatate a anului in Japonia, la fel ca si pe plan international", a declarat Yoshiharu Tamura, general manager al departamentului de telefonie mobila al NEC.
In perioada aprilie-septembrie 2004, compania a vandut sase milioane de telefoane mobile. Printre noile dispozitive oferite de NEC se numara si un telefon mobil de generatia a treia, echipat cu cipul inteligent Sony Felica, care poate stoca informatii financiare si personale, putand inlocui banii lichizi, cartile de credit, buletinele de identitate, biletele de avion si de tren, transformand telefonul intr-un portofel electronic.
NEC furnizeaza telefoane mobile de generatia a treia catre operatorii DoCoMo-Japonia, Vodafone-Marea Britanie si Hutchison Whampoa-China.
Oficialii companiei au estimat insa ca departamentul de productie al telefoanelor mobile va inregistra pierderi operationale de 143 milioane de euro in anul fiscal care se va incheia in luna martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO